404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Nicolae Păun – Preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”: Guvernul României să ia în calcul ceea ce eu am prezentat opiniei publice prin această scrisoare deschisă – Ziarul Strada
luni , 23 decembrie 2024
Home » News » Nicolae Păun – Preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”: Guvernul României să ia în calcul ceea ce eu am prezentat opiniei publice prin această scrisoare deschisă

Nicolae Păun – Preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”: Guvernul României să ia în calcul ceea ce eu am prezentat opiniei publice prin această scrisoare deschisă

SCRISOARE DESCHISĂ

Momentele grele prin care România trece, mă detrmină să atrag atenția la modul cel mai serios Guvernului României, că la momentul acesta nu există niciun plan argumentat și convingător care să combată îmbolnăvirea și răspândirea virusului COVID-19. Guvernul României la momentul actula se axează doar pe 2 aspecte:
1. Intervenții directe pe caz
2. Izolarea sau autoizolarea unor grupuri ma mici sau mai mari de persoane.
În ceea ce privește prevenția, Guvernul României consideră că este de ajuns doar să închidă centrele comerciale aglomerate, instituțiile de învățământ, fabrici, gări, aeroporturi sau zone considerate oarecum periculoase.


Spuneam că atrag atenția la modul cel mai serios asupra faptului că nu există nicio strategie care să vizeze prevenirea răspândirii COVID-19.


Mai clar, vrem sau nu vrem, în România zilelor noastre există peste 3800 de UAT (unități administrative teritoriale), din păcate și nu din fericire, într-un județ al țării, ca exemplu, regăsim minim 20-25 de UAT-uri unde trăiesc extrem de multe persoane într-o sărăcie de nedescris. În aceste unități administrativ teritoriale trebuie menționat faptul că, un număr mare de bătrâni, copii și persoane bolnave (diabet, TBC, cancer în diferite stadii de avansare), nu au acces la apă potabilă.

Și atunci despre ce igienă vorbim?
Fără ca să creez panică la nivel național vă voi prezenta câteva aspecte și vă rog pe dumneavoastră să trageți concluziile :
Partida Romilor Pro-Europa are contact permanent cu un număr de peste 400 de comunități de pe teritoriul României. Plecând de la acest adevăr, vă spun, că într-o comunitate de romi sunt între 50-70 de copii care trăiesc în condiții inumane. Totodată , regăsim peste 40-60 de persoane vârstnice cu diverse afecțiuni, și atunci ne întrebăm firesc…Cam câte persoane pot suferi din cadrul comunităților de romi numai la o simplă contaminare cu virusul COVID-19 ?


Ne poate explica Guvernul României prin Grupul de Comunicare Strategică cum poate efectua izolarea unor persoane din cadrul comunităților de romi?


Ne poate explica Guvernul României care sunt măsurile de igienă care se impun pentru persoanele aflate în comunități fară acces la apă potabilă?

Situația reală a comunităților de romi cand vorbim azi, 12.03.2020, este următoarea :
– Regăsim un număr de aproximativ 40.000-50.000 de persoane asistate social , care au un venit extrem de mic, venit din care nu își poate permite procurarea de produse de igienă personală și nici alimente corespunzătoare pentru hrană.
– Regăsim un număr de aproximativ 20.000-30.000 de copii cu vârsta între 5-10 ani, care au nevoie de o alimentație pentru o imunitate corespunzătoare, de medicamete și nu în ultim rând, de produse de igienă personală(săpun, pastă de dinți, periuțe pentru dinți, produse de igienă corporală, etc).
– Adăugăm un număr de aproximativ 15.000 de persoane bolnave, având alte afecțiuni decât COVID-19(diabet, TBC, cancer în diferite stadii de avansare)


Altfel spus, suntem conștienți de faptul că, prin răspândirea virusului COVID-19 în cadrul comunităților de romi, vom asista neputincioși la un dezastru. Zeci de persoane vor muri pentru faptul că nu au apă potabilă, nu au posibilitatea de a-și cumpăra produsele pentru dezinfectare, nu au medicamente și nici nu își pot hrăni copiii corespunzător pentru ca aceștia să aibă imunitatea crescută.


Ce doresc prin cele relatate de mine?
Guvernul României să ia în calcul ceea ce eu am prezentat opiniei publice prin această scrisoare deschisă și să lase orgoliile politice prin a ne contacta și a ne invita la discuții, și împreună să găsim cele mai eficiente măsuri pentru gestionarea eficientă a situației.
În asemenea momente dificile, societatea civilă, în general, ar trebui să se mobilizeze punând în practică, ordonat, un plan comun privind combaterea cotaminării și răspândirii în comunitățile de romi a virusului COVID-19.