404 Not Found


nginx/1.18.0 (Ubuntu)
Liderul Romilor din Romania ,deputatul Nicolae Paun explica de ce Guvernul nu taie pensiile speciale și preferă să înghețe pensiile oamenilor simpli și salariile bugetarilor – Ziarul Strada
duminică , 12 ianuarie 2025
Home » News » Liderul Romilor din Romania ,deputatul Nicolae Paun explica de ce Guvernul nu taie pensiile speciale și preferă să înghețe pensiile oamenilor simpli și salariile bugetarilor

Liderul Romilor din Romania ,deputatul Nicolae Paun explica de ce Guvernul nu taie pensiile speciale și preferă să înghețe pensiile oamenilor simpli și salariile bugetarilor

Efectele Ordonanței “trenuleț” dată de guvern încep să se vadă. Din ce în ce mai mulți bugetari ies în stradă pentru a protesta față de decizia Executivului de a îngheța salariile și pensiile. În opinia mea, această decizie va bloca activitatea în foarte multe instituții importante: Poliția Române, Poliția Locală, Pompieri, Jandarmeria, Spitale de urgență, Serviciul de Ambulanță etc.

Dacă acest guvern ar fi dorit cu adevărat să fie performant, eficient, și să protejeze categoriile defavorizate, atunci ar fi trebuit să taie pensiile speciale, care reprezintă o gaură neagră în bugetul acestei țări. În opinia mea, pensiile speciale ar trebui să dispară. România nu ar trebui să aibă cetățeni speciali și cetățeni simpli.

Este rușinos pentru actualul Guvern că nu are curajul să rupă pisica în două și să nu mai permită anumitor categorii de angajați pe bani publici să iasă la pensie la 40 de ani. Ulterior, aceștia să se angajeze pe diverse funcții de conducere, unde să cumuleze pensia specială cu salariul de șef. Pentru acești speciali nu există austeritate.

Cu privire la impozitarea IMM-urilor, observ că Executivul are o dublă măsură, în sensul în care pentru multinaționale este mumă, adică le percepe niște impozite preferențiale, iar pentru IMM-uri este ciumă, îi cocoșează cu supra-impozitare.

Ar trebui ca TVA-ul și impozitul să fie plătite de către toți agenții comerciali după aceleași reguli, fără să se facă discriminare. Iar Codul Fiscal să nu se mai schimbe de zeci de ori pe an, lucru care nu permite antreprenorilor sub nicio formă să gândească un business clar. E chiar atât de greu ca oamenii de afaceri să aibă predictibilitate?

Față de alte țări europene, România e o țară bogată, cu numeroase resurse. Problema noastră e că nu avem un management bun, care să ne permit un trai mai mult decât decent. Agricultura și Turismul sunt domenii care ar putea aduce miliarde de euro în plus la buget, dar nu avem miniștri cu viziune clară.

Ministrul Agriculturii nu reușește sub nicio formă să obțină de la Comisia Europeană un program pe minim 10 ani de investiții din fonduri europene în sisteme de irigații. Agricultura românească în ultimii 20 de ani a suferit enorm de multe modificări în sens negativ. Din cauza schimbărilor climatice, România la capitolul irigații stă cel mai prost. În ceea ce privește suprafețele aride, este posibil ca în următorii ani de zile România să nu mai aibă nici 50% din suprafața de teren agricol fertil.

La turism, stăm și mai prost. Degeaba avem litoral, munți, Delta Dunării și numeroase izvoare minerale și termale. Nu știm să le exploatăm, nu știm să atragem turiști. Românii cheltuie anual sute de milioane de euro în străinătate, în loc să ajute dezvoltarea turismului românesc. Cred că Guvernul ar trebui să vină cu un plan clar de dezvoltare a turismului rural și cu măsuri fiscale limpezi pentru proprietarii de hoteluri și pensiuni. Cred că turismul ar putea aduce miliarde bune de euro la buget.

Consider că Executivul ar trebui să se gândească mai mult la cetățeanul simplu, atunci când ia măsuri de austeritate.